Vibeke lager «Dronningkaken»
Bakehusets egen Vibeke Løseth lager kaken til selveste H.M. Dronning Sonja på 80-års dagen hennes 4. juli.
-Det er ikke hvert år man blir invitert på Slottet! Jeg er stolt av å få være med på dette, skikkelig moro, sier konditoren som til daglig jobber som produktutvikler i Bakehuset.
Det er det norske Baker- og Konditorlandslaget som har fått det ærefulle oppdraget å lage kaken som skal markere det royale jubileet. Som coach på konditorlandslaget og vinner av Nordens beste iskake på Nordic Bakery and Pastry Cup 2016, var Vibeke et naturlig valg i arbeidet med jubileumskaken.
Røper ikke utseende
Sammen med norgesmester i konditori, Tonje Holtungen, har Vibeke lagt ned mye arbeid med «Dronningkaken» når det gjelder både smak og utseende.
-Jeg kan røpe at vi har tenkt sesong og lette, lyse smaker når vi har komponert den. Det har også vært viktig for oss å benytte lokale råvarer, og i kaken bruker vi blant annet jordbær fra Lier, hylleblomst fra Telemark og basilikum fra Eiker. Hvordan kaken ser ut er en godt bevart hemmelighet – helt til den serveres i morgen, konstaterer Vibeke blidt.