Posjerte egg med chilismør
over 20 min
Frokost, Lunsj, Middag
En rett med inspirasjon fra Tyrkia. Når du har lyst til å lage en ekstra god frokost eller et lunsj.
Ingredienser
(4 porsjoner)
- 4 egg (posjerte)
- 4 egg
- ca. 1 l vann
- 4 ss eddik, 7 %
Hvitløksyoghurt:
- 2 fedd hvitløk
- 200 g gresk yoghurt
Chilismør:
- 100 g smør
- 1 ts chiliflak
- 0,5 ts paprikapulver
Ved servering:
- Bladpersille
- 4 skiver Bakerens Utvalgte Havre- og surdeigsbrød
Slik gjør du
- Posjer eggene. Kok opp vann i en kjele og tilsett eddik og salt. Gjør klar en bolle med isvann.
- Knekk ett og ett egg over i en kopp. Rør rundt i vannet med tresleiv til det dannes en virvel i midten. Trekk kjelen av platen og ha i ett egg om gangen. La egget trekke i vannet, ca. 3-4 minutter. Bruk en hullsleiv for å ta opp egget og legg det over i bollen med isvann. Ta deretter egget opp og la renne av på kjøkkenpapir.
- Finhakk hvitløk og rør inn i fresk yoghurt til hvitløksyoghurt. Sett kjølig frem til servering.
- Lag chilismør ved å smelte smør på lav varme. Trekk av platen og rør inn chiliflak og paprikapulver.
- Ha hvitløksyoghurten over i to skåler. Topp med posjert egg, chilismør, salt og finhakket bladpersille. Server med havre- og surdeigsbrød.
Vel bekomme!