Stekt mozzarellatoast
over 20 min
Frokost, Lunsj, Middag
Vi har laget vår egen variant av den italienske klassikeren Mozzarella in carrozza: Mozzarella i panert, gyllent, ristet brød. Bon appetit!
Ingredienser
(2 porsjoner)
- 4 skiver Sesam- og Solsikkebrød
- 175 g fersk mozzarella
- 2 store egg
- 1/2 dl hvetemel
- 125 g brødrasp eller panko
- Salt
- 2 1/2 dl nøytral olje, til steking
Slik gjør du
- Skjær mozzarellaen og brødet i skiver. Legg mozzarellaen over på kjøkkenpapir for at vannet skal renne av.
- Topp brødskivene med mozzarella og dryss over salt. Klem to og to skiver godt sammen til sandwicher og del i to.
- Pisk sammen eggene i en bolle, og hvetemelet og brødraspen i en annen bolle.
- Vend sandwichene først i hvetemel, deretter i egg og brødrasp.
- Varm opp nøytral olje i en tykkbunnet stekepanne til 170 grader. Legg i sandwichene og stek dem i 1-2 minutter på hver side, til de er sprø og gylne. Følg med underveis og vær forsiktig så du ikke brenner deg.
- Løft sandwichene opp med en hullsleiv og la renne av på kjøkkenpapir.
- Server umiddelbart og topp med frisk timian.
Vel bekomme!