Fiskesuppe med currykrutonger
over 20 min
Lunsj, Middag
En enkel fiskesuppe som blir enda bedre når du lager den med dine egne currykrutonger.
Ingredienser
Fiskesuppe:
- 1 stk. gulrot i små biter
- 6 dl utblandet fiskebuljong
- 2 dl melk
- 1 dl kremfløte
- 2 ss hvetemel
- 300 g torskefilet eller annen hvit fisk
- 0,5 ts salt
- 0,5 ts pepper
- Et dryss med karri
- Frisk koriander
Krutonger:
- 3 skiver Julius Favorittbrød
- 3 ss olivenolje
- 0,5 ts salt
- 2 ts hot curry eller curry madras pulver
- 0,25 ts gurkemeie
- 0,5 ts malt koriander
Slik gjør du
Fiskesuppe (4 porsjoner):
- Kok opp fiskebuljongen og legg i hakkede gulrotbiter. La dem koke i 3-4 minutter.
- Bland melk og hvetemel i en boks med tett lokk som du rister til den er fri for klumper. Hell blandingen i fiskebuljongen, mens du visper hele tiden. Småkok i ca. 7 minutter.
- Skru ned varmen og legg i biter av hvit fisk. La fisken trekke i suppen i ca. 5 min. Rør inn fløten og smak til med salt og pepper. Dryss over currykrutonger og til sist – en dryss med finklippet gressløk.
Krutonger:
- Skjær brødet i skiver og deretter i små terninger.
- Bland sammen olivenolje med salt, curry, gurkemeie og finhakket koriander i en bolle.
- Vend brødterningene godt i smaksblandingen.
- Legg brødterningene på et stekebrett med bakepapir.
- Stek i ovnen på 180 °C i ca. 15 minutter, eller til brødkrutongene er
sprø.
Vel bekomme!