Spansk omelett
over 20 min
Lunsj, Middag
Spansk omelett blir ofte beskrevet som «den ultimate spanske klassikeren», og er kanskje en av de enkleste pintxosrettene. Hemmeligheten som skiller den fra en typisk norsk omelett er rett og slett potet. Smaker ekstra godt på en skive Norsk Fjellbrød!
Ingredienser
- Norsk Fjellbrød
- En kilo poteter
- En løk
- 8 egg
- Olivenolje
- Salt
Slik gjør du
- Skrell potetene, kutt dem i tynne skiver og strø over salt
- Kutt løken i halvmåner
- Stek potetene i en raus mengde olivenolje, i 25 minutter. Spar oljen når potetene er ferdige.
- Stek løken forsiktig til den er brun og karamellisert
- Bland sammen eggene i en bolle. Legg til løken og potetene og la stå i 10 minutter
- Hell hele blandingen i panna med olivenolje du stekte potetene i og stek på medium varme i omtrent tre minutter
- Snu hele omeletten og stek tre nye minutter
- La den hvile i fem minutter før du leggen den på brødskiva
Vel bekomme!