Bakermesterens tips til brødskjæring
Ved å skjære jevne brødskiver kan du få mer ut av brødet og bidra til mindre brødsvinn. Her får du bakermesterens beste tips til brødskjæringen.
Brød er en viktig del av kostholdet i Norge, og hver dag skjærer vi opp millioner av brødskiver. Noen mestrer denne oppgaven med glans, mens andre bruker brødskjæremaskinene på butikken. For noen kan brødskjæringen være en frustrerende oppgave, der resultatet blir ujevne skiver som er tynne i toppen og tykke i bunn.
Det er selvsagt ingenting i veien med ujevne brødskiver, men for å få mest mulig ut av brødet og unngå store skalker og potensielt mer brødsvinn, kan jevne brødskiver være et fint mål. Det kan også være enklere å smøre og lage fristende måltider med jevne skiver.
Har du brødskalker til overs? Hva med å lage eget griljermel? Oppskriften finner du her.
Amund Skrutvold er bakermester og produktutviklingssjef i Bakehuset. Han forteller at det er særlig en ting som gir jevne og fine brødskiver.
– Når du skjærer opp brødet, er det viktig å bruke minst mulig krefter og ikke trykke kniven gjennom brødet. La kniven gjøre jobben og hold et lett og fint trykk for å føre den nedover.
Her er bakermesterens beste tips til å få jevne brødskiver:
- Bruk en skarp brødkniv med tagger
- Bruk kniven som en sag med lange bevegelser
- La kniven gjøre jobben – hold et lett og fint trykk gjennom hele brødet
Bakermesterens tips til brødskjæring - se film:
Skrutvold legger til at den optimale brødskiven ligger et sted mellom 11 og 13 millimeter i tykkelse, men her er det selvsagt smaken som avgjør.