4 måter du kan nyte focaccia på
Dette luftige og saftige bakverket med italiensk opprinnelse kan nytes på flere måter enn til tapas. Se våre 4 serveringstips med focaccia!
Focaccia er et herlig luftig og saftig bakverk som har sin opprinnelse fra Italia. Mens pizza er litt brød med mye topping, er focacciaen mye brød med litt topping. Og på samme måten som pizzaen, har focacciaen uendelige mange måter å toppes på – både salt og søtt. Bakehuset sine focaccia er bakt på den måten som er mest utbredt og kanskje best likt i Norge; med olivenolje, salt og rosmarindryss. Focaccia er kanskje mest populær til tapasbordet, men det finnes flere måter du kan nyte focacciaen på. Hva med å la seg inspirere av italienerne?
1. Focaccia til tapasbordet
Focaccia er et ypperlig tilbehør til tapasbordet og smaker nydelig sammen med aioli. Vil du lage et enkelt og raskt tapas- eller snacksbord kan du varme focacciaen og finne frem litt oster, spekeskinke, oliven og aioli.
2. Focaccia som sandwich
I Italia er det vanlig å spise focaccia som en sandwich med ulike typer av pålegg og tilbehør. Derfor er det en ekstra god nyhet at Bakehuset har lansert en ny porsjonsvariant av focaccia som egner seg perfekt som sandwich. Fyll den for eksempel med:
- Salat
- Tomat
- Pesto
- Mozzarella
- Kyllingskiver
3. Focaccia som tilbehør
Focaccia er et smakfullt tilbehør til litt lettere middagsretter som supper og salater. Vi har laget en brokkolisalat med rødløk og serverer den sammen med en deilig dressing av hvitløk. Focacciaen gir ekstra god smak til måltidet, og kan brukes til å få med seg rester av suppe og salatdressing.
4. Dypp den i melk
I Genova nord i Italia er det vanlig å dyppe nystekt focaccia i varm melk, eller melkebasert kaffe som cappuccino, og spise det som en snack. En litt annerledes måte å spise focaccia på, men kanskje verdt å prøve?
Om du heller lar deg friste av annet tilbehør enn melk, kan vi alltids anbefale reker -->Focaccia og reker
Eller hva med en av disse oppskriftene?